Välkommen till Matpriskollen B2B!

I vår kundportal erbjuder vi ett antal olika onlineverktyg för analys och optimering av prissättning och kampanjtryck. Informationen byggs upp från veckans erbjudanden i Sveriges dagligvarubutiker. Matpriskollen har med alla detaljer och stor användarvänlighet. Idag har vi de flesta ledande aktörerna inom dagligvaruhandeln som kunder.
Besöker du oss som leverantör eller kedja kan du klicka på läs mer nedan för att få veta mer om våra tjänster. Är du handlare kan du klicka på länken i övre menyn för att få veta mer om annonsering hos oss.
Läs mer

Varför Matpriskollen B2B?

Big data
I flera år har vi samlat in pris- statistik från Sveriges matbutiker. Vi har därför Sveriges största databas med kampanjpriser. Här finns information om varumärken, pris/st och jämförpris, ursprung, egenskaper, villkor för erbjudandet mm.

Ett webbaserat program

Kampanjanalys är ett webbaserat program för handlare och leverantörer. Användandet styrs av en användarlicens för verktyget och informationen.erbjudandet mm.
Snabbt enkelt och intuitivt
Det är skapat för att snabbt ge svar på frågor om kampanjprissättning i olika kedjor/butiker på enskilda artiklar eller varugrupper och varumärken. Det är enkelt att välja om.

Kampanjanalys

Kampanjanalys är vårt flaggskepp. Under flera år har vi samlat information om butikers kampanjer och erbjudanden och idag har vi Sveriges största kampanjdatabas. Med en egen inloggning får våra kunder ett avancerat verktyg för analys och översikt av egna och konkurrenters veckokampanjer och erbjudanden. Kampanjanalys innehåller detaljerad och avancerad information men är enkelt att använda. Varje vecka uppdaterar vi databasen med konkreta erbjudanden på varor såväl som kedjornas DR och TV-reklam.

All business is local

Kampanjanalys är unikt och innehåller både riks, regionala och lokala prisutspel. Många gånger varierar kedjorna sina erbjudanden för att passa ännu bättre på den lokala marknaden. Ibland lägger handlare även till varor eller byter ut överenskomna kampanjvaror. För första gången kan man nu enkelt ha kontroll på detta i Kampanjanalys. Här finns också lokala aktörers annonserade erbjudanden enkelt sökbara.

Vilka varor skapar “spring till butiken”?

  • Kycklingfilé
  • Lax
  • Nötfärs
  • Ägg
  • Avokado
  • Kaffe
  • Banan
Matpriskollen har bara användare som ska handla mat. De vill få inspiration och är mycket intresserade av produktnyheter inom dagligvaruhandeln. Därför är detta den mest relevanta platsen att informera om produktnyheter. Plats på startsidan, inköpslistan eller i flödet kan bokas. Med ett par års erfarenhet kan vi berätta vilka annonser som har fungerat bäst.

Shopper Insight på ett helt nytt sätt. Genom att studera vad som mest läggs till den mobila inköpslistan kan man följa vilka erbjudanden som skapar mest intresse. Användarna använder även bevakningsfunktionen flitigt. Över 400.000 bevakningar ”vaktar” veckans erbjudanden för att söka matchning.
DR/TV-reklam
Vi samlar alla veckors DR i en smidig blad- och reklamvisare. Varje måndag uppdaterar vi visaren med de senaste reklamfilmerna och veckobladen så att du snabbt kan se om konsumentexponeringen blev som förväntat. Vi samlar både kedjor och större grupperingars DR/TV-reklam.
Utbildning
Alla kunder får en grundutbildning i alla våra verktyg och på hemsidan finns också instruktionsvideos som detaljerat visar hur man använder varje tjänst. 
Vi erbjuder också personliga fördjupningskurser och träning helt kostnadsfritt för de som vill. ingar och information om nya funktioner och användningsområden som passar dig och ditt företag.
Årsplanering SA/VA-schema
Med Kampanjanalys och Prispunkter kan du snabbt få hela konkurrensbilden klar för valda tidsperioder. Du kan varje vecka se vilka prispunkter som olika aktörer jobbar med och vilket lägsta pris som noterats i centrala eller lokala kampanjer. På så sätt får du en överskådlig presentation och kontroll på det egna företagets prisutspel på hela marknaden.